Διαδικτυακό Φεστιβάλ
 
EnglishenEnglish

GRID - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Ενημέρωση: 04-11-2015 12:49

 

Τα τρία πρώτα εργαστήρια που αφορούν στη Μικρογλυπτική, το Comic, και το 3D Character Design, θα συνοδεύονται από ευσύνοπτες θεωρητικές προσεγγίσεις και θα ολοκληρώνονται με αντίστοιχες πρακτικές εφαρμογές, ενώ τα αποτελέσματα που τυχόν θα προκύψουν, θα κοινοποιηθούν μέσω του διαδικτύου και σχετικών εκθέσεων. Θα διδάξουν οι: Ορ. Συμβουλίδης, K. Παπαμιχαλόπουλος, Κ. Τηλιγάδης και ο Γιάννης Σκαλτσάς (guest).

 

Η παρουσίαση του σεμιναρίου θα γίνει την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και ώρες 16:00 - 18:00.

 

Περισσότερες πληροφορίες New window

 

 

Βιογραφικά

 

ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗΣ, Visual Artist

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Φοίτησε στην Α.Σ.Κ.Τ. από το 1999-2006 στο εργαστήριο του Χρόνη Μπότσογλου (πτυχίο 29/30). Ολοκλήρωσε τις σπουδές για το δεύτερο πτυχίο στο Εργαστήριο της Χαρακτικής με καθηγητή τον Μιχάλη Αρφαρά το 2013.

Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε πολλούς χώρους τα τελευταία εννέα χρόνια.

Το 2007 απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικαστικών που διοργάνωσε η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στον πολυχώρο «Αθηναΐς», σε συνεργασία - χορηγία της εταιρίας Νestle.

Το 2011 απέσπασε πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η Α.Σ.Κ.Τ. και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Ως γλύπτης - ζωγράφος εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Tα τελευταία τέσσερα χρόνια καταπιάνεται με παραγωγές σχετικές με τη δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών, κυρίως 3d μοντέλων.

Περισσότερες πληροφορίεςNew window

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, Visual Artist

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με τη Ρένα Παπασπύρου και χαρακτική με τον Μιχάλη Αρφαρά. Το 2014 τελείωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ψηφιακές Μορφές Τέχνης» της Α.Σ.Κ.Τ.

Συνεργάστηκε με τα περιοδικό Βαβέλ και MovMag, τις εκδόσεις «9» και «Βιβλιοθήκη» της «Ελευθεροτυπίας» και ως εικονογράφος στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Συνεργάζεται με τη μηνιαία επιθεώρηση βιβλίου «Athens Review of Books» σχεδιάζοντας όλα τα εξώφυλλά της.

Το 2000 εξεδόθη το κόμικς-άλμπουμ του με τίτλο «Ο Γιάπωνας», το 2009 «Ο Γιάπωνας – Δευτερονόμιον» και η «Επιλαρχία!» το 2011.

Το 2003 το Μουσείο Μπενάκη παρήγγειλε πορτρέτο του Αντώνη Μπενάκη. Από το 2004 το έργο ανήκει στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

Είναι συνιδρυτής της White Island Works.

Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές & δημόσιες συλλογές Ελλάδος και εξωτερικού.

Ζει και εργάζεται μεταξύ Αθηνών και Φολεγάνδρου.

Περισσότερες πληροφορίες New window

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ, Πανεπιστημιακός, Visual artist 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο τη Ζωγραφική, και με εξειδίκευση στην Τρισδιάστατη Κινούμενη Ψηφιακή Αναπαράσταση (3D Animation).

Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου δίδαξε μαθήματα όπως, μεταξύ άλλων, Βίντεο-Τέχνη, Τριδιάστατα Γραφικά, Τριδιάστατο Κινούμενο Σχέδιο με Η/Υ και Αρχές Τριδιάστατου Κινούμενου Σχεδίου.

Στα ερευνητικά ενδιαφέροντα, περιλαμβάνονται: Ζωγραφική, Σενάριο, Σκηνοθεσία, Τρισδιάστατα γραφικά, Εμψύχωση 2D & 3D, Βίντεο Τέχνη, Διαδραστικές εγκαταστάσεις, Τρισδιάστατη Εκτύπωση

Έχει εκτενή εκθεσιακή δραστηριότητα από το 1996 σε θεματικές εκθέσεις, προτάσεις επιμελητών, ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, με διακρίσεις, όπως Έπαινος Πανελληνίου Διαγωνισμού Φωτογραφίας (1995) και Πρώτο Βραβείο Ζωγραφικής, Συρία (2004).

Περισσότερες πληροφορίες New window

 



Επιστροφή