Διαδικτυακό Φεστιβάλ
 
EnglishenEnglish

PERIAPSIS

Ενημέρωση: 05-11-2015 12:55

 

Βασισμένο σε concept – σενάριο του Κυριάκου Μπουρνά, οι καλλιτέχνες του project χτίζουν ένα κόσμο αποκαλυπτικής δυστοπίας στην τροχιά μιας αγγελικής πτώσης.

Μέσα από ένα φανταστικό πρίσμα, δημιουργείται μια αλληγορική αφήγηση, ταυτισμένη με τη σημερινή κατάσταση.

Ένα σενάριο του οποίου την ανάγνωση ο θεατής καλείται να ανακαλύψει μέσα από μία σειρά έργων, τα οποία έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της θεματολογίας και της έρευνας του «Periapsis», με επίκεντρο τη συνάντηση – σύγκρουση του ανθρώπου με τις δυνάμεις του υπερφυσικού.

Πέρα από την ωμή, δημιουργική δύναμη του ίδιου του project, σημαντικό ρόλο στην εικαστική του ολοκλήρωση παίζει και η μελέτη πάνω στην ίδια τη διαδικασία παραγωγής και δημιουργίας του.

Μια διαδικασία η οποία, όντας μελέτη, έχει έμφυτο τον χαρακτήρα της συνεχούς εξέλιξης και αλλαγής, πράγμα το οποίο τη μετατρέπει σε μια αυτούσια μορφή τέχνης.

Η διαδικασία αυτή, μαζί με το ίδιο το project αλλά και μέσα από αυτό, συντελεί στο να το ωθεί να μετασχηματίζεται συνεχώς μαζί της, οδηγώντας το σταδιακά σε νέα και μεγαλύτερα μονοπάτια.


«...Καὶ εἶδον ἄλλον ἄγγελον ἰσχυρὸν καταβαίνοντα ἐκ τοῦ οὐρανοῦ, περιβεβλημένον νεφέλην, καὶ ἡ ἶρις ἐπὶ τῆς κεφαλῆς αὐτοῦ, καὶ τὸ πρόσωπον αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος, καὶ οἱ πόδες αὐτοῦ ὡς στύλοι πυρός...», Ἀποκάλυψις Ἰωάννου 10:1

 

Εικαστικοί:

Δημοσθένης Αβραμίδης, Χάρης Κοντοσφύρης, Ειρήνη Πουλιάση, Κυριάκος Μπουρνάς, Βασίλης Αγγελόπουλος, Γιάννης Βλασιάδης, Γιάννης Βγόντζας, Θανάσης Μπλιούμης, Πάρης Ιωάννου, Φώτης Μπάλας, Ραφαήλ Καστερούδης, Φοίβος Κρανιωτάκης, Νικόλας Καρναμπατίδης, Χριστίνα Τζάνη, Χρήστος Σκούρτης, Richard Anderson, Κώστας Σκεντερίδης.

 

Διοργάνωση Project
Επιστημονικοί σύμβουλοι: Θωμάς Ζωγράφος, Χάρης Κοντοσφύρης
Δημιουργία concept: Κυριακός Μπουρνάς
Οργάνωση έκθεσης: Ειρήνη Πουλιάση
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Βγόντζας
Υποστήριξη έκθεσης: Άννα Μαρία Σαμαρά, Γεωργία Δαμιανού, Γαβριήλ Φτελκόπουλος.

 

Φλώροι Εικαστικοί New window


Periapsis Project New window


Periapsis project (facebook)New window

 

 

Διάρκεια έκθεσης: 22 - 28 Νοεμβρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 16:00 - 22:00

Εγκαίνια: 22 Νοεμβρίου 2015

Ώρα: 19:00
Επιστροφή